23948sdkhjf

Fynske robot-veteraner stifter Danmarks første fond for investering i robotter

Den nye danske fond Robot Valley Capital (RVC) har set dagens lys. Bag fonden står Thomas Visti og Lasse Kieffer, der har erfaring fra selskaber som Universal Robots og Mobile Industrial Robots.

- Det her er en ny mulighed for at investere i robotindustrien uden selv at være robotekspert. I fonden Robot Valley Capital har vi dannet et stærkt fagligt team, fordi vi især kan stille de rigtige spørgsmål og dermed vurdere investeringsmulighederne meget kvalificeret. Jeg er overbevist om, at vi kan slå det generelle aktiemarked på langt sigt, siger Søren Schmidt, direktør for RVC.

Han har en baggrund fra bankverden som investeringsrådgiver og porteføljemanager for et globalt aktiemandat.

Stifterne lægger selv 25 millioner

Stifterne af den nye investeringsfond starter med selv at lægge hånden på kogepladen; Thomas Visti, Lasse Kieffer og Søren Schmidt investerer sammenlagt 25 millioner kroner af deres egne midler.

De ser samtidig en markant øget interesse for at investere i robotindustrien:

- Danmarks succesfulde robotklynge har gjort landet til en robotnation på verdenskortet, og danskerne har fået en forståelse for teknologiernes værdi og betydning, fordi danske robotselskaber har klaret sig så godt. Vi mærker allerede nu en stor interesse for investering i robotter, så det er mit indtryk, at der er et stort marked for en fond som Robot Valley Capital, siger Thomas Visti.

Udover at være medstifter af RVC-fonden har han valgt at etablere et vækstmiljø for skalerbare virksomheder i Visti Unlimited i Odense i 2020, ligesom han er business angel og investor i en række nye danske tech-selskaber såsom WeldingDroid, Unicontrol, BlueKey, Ergolash, Rokoko Electronics og Made4CNC.

Kunsten at læse robotmarkedet

Pandemien har accelereret det i forvejen voksende robotmarked; Kunsten er at spotte vinderne i denne udvikling, og her har Robot Valley Capitals tredje partner, Lasse Kieffer afgørende kvalifikationer som udvikler af flere state-of-the-art teknologier i succesfulde danske robotvirksomheder. Han deltager som formand for Dansk Standards robotik-komite også aktivt i udarbejdelsen af nye internationale ISO-standarder for robotudstyr samt af nye europæiske robotsikkerhedsstandarder.

- Jeg bruger min indsigt i udviklingen inden for teknologi, halvledere og standarder til at kunne spotte, hvilke selskaber der vil vinde markedsandele eller skabe helt nye markeder globalt, blandt både robotproducenter og underleverandører af nye typer komponenter. Automationsteknologier bliver stadig mere komplekse, siger Lasse Kieffer, medstifter af Robot Valley Capital og involveret i en række danske tech-selskaber.

Base i Odense

RVC har til huse i Odense - byen med Danmarks højeste koncentration af robotvirksomheder. Selve investeringerne vil ske i børsnoterede selskaber i hele verden. Investorerne får dermed eksponering til en koncentreret langsigtet robotportefølje af 15-25 selskaber. Minimumsinvesteringen er 750.000 kroner, og der kan investeres både almindelige frie midler samt pensionsmidler i fonden, som henvender sig til alle semi- og professionelle investorer med en langsigtet investeringshorisont på fem år eller mere, som ønsker at få deres formue til at yngle via robotinvesteringer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11