23948sdkhjf

Benhårdt forarbejde: Aalborgensisk opkøb har givet hurtigere pote end ventet

Et opkøb på rumænsk jord har givet hurtigere pote end ventet for det aalborgensiske konsulenthus Wirtek. Opkøbet trådte i kraft i juni 2021 og allerede i samme regnskabskvartal, er den rumænske afdeling begyndt at spæde positivt til regnskabet.

Det fortæller direktør i Wirtek Michael Aaen til Electronic Supply.

Og det handler slet og ret om god forberedelse, fortæller direktøren.

- Det var et travlt første halvår op mod opkøbet. Det var det ikke kun dagtimer, men også aftener og weekender, siger Michael Aaen.

Det er Wirteks første opkøb i den størrelsesorden. Virksomheden har tidligere foretaget mindre handler, men nu er opkøb en del af Wirteks vækstplaner i fremtiden, fortæller direktøren.

Gå forsigtigt frem

Og skal man have succes med opkøb i den kaliber, handler det om forebyggende håndtering af medarbejdere og kunder, siger han.

- Vi gik forsigtigt frem. I et opkøb er man ikke garanteret, at alle kunderne går med over, eller at de ansatte gør det. Derfor lægger man meget arbejde i at sige, at det er business as usual, og at det det ikke er en kæmpe forandring, der sker fra dag til dag. Og det lykkedes. Alle kunder og alle medarbejdere kom med over, siger en tilfreds direktør.

Samme forsigtighed gjorde sig gældende i de udmeldte forventninger til regnskabsåret 2021. Der spillede Wirtek konservativt ud for at se tiden an med, hvordan opkøbet faldt på ud.

Forventningerne til året blev således skruet op i forbindelse med opkøbet og igen i august måned, da den rumænske virksomhed allerede bidrog positivt til regnskabet efter en måned.

Kulturen er afgørende

Opkøbet blev en realitet i sommeren 2021 efter et forudgående arbejde mellem de to virksomheders ledelser.

- CoreBuild stod i en situation, hvor de havde fået en størrelse, der krævede et andet ledelseslag eller et salg til en anden virksomhed. Der kom vi ind i billedet, så man kan sige, at de to virksomheder har villet hinanden fra starten, siger Michael Aaen.

Han fortæller, at de to virksomhedsledelser har haft en tæt kontakt fra starten.

- Det er helt afgørende, at kulturen er kompatibel mellem køberen og sælgeren af en virksomhed. Det skal man have på plads, inden man begynder at tale om en pris, siger Michael Aaen.

Og fordi samarbejdet var tæt fra starten, kom Wirtek hurtigt ind under huden på CoreBuild.  Til gavn for den hurtige integrationsproces og regnskabet.

- Vi vidste fra starten, hvor de hurtige wins var. Vi vidste, hvor vi skulle sætte ind, og hvor de hurtige synergieffekter var, siger han.

Han fortsætter:

- Det handler om at være åben og vide, at læringen går begge veje. Det nytter ikke noget at trække en Wirtek-måde at gøre tingene på ned over hovedet på folk. I opkøb kan der opstå modstand og medarbejderne kan nemt føle, at de mister kontrollen. Der ligger en vital opgave i at sørge for, at alle er med, siger Michael Aaen.

Han fortæller, at ledelsen i CoreBuild som en del af en earn out aftale frem mod 2022 bliver i virksomheden. Men forventningen er, at CoreBuild ledelsen fortsætter i Wirtek regi efterfølgende som Directors i Wirtek’s ledelsesteam, siger Michael Aaen.

- På den måde har de også incitament til få virksomheden videre på en god måde, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109