23948sdkhjf

Direktør om forsyningskrise: Corona er den perfekte storm

"The perfect storm." Sådan betegner direktør Søren Peters tiden efter corona, hvor forsyningskæderne i den grad er under pres, og hvor varer har svært ved at nå frem.

Han står i spidsen for virksomheden Gain & Co, der sælger rådgivning inden for robotteknologi og automation til virksomheder, der ønsker at optimere deres produktion. Dette ønske accelerer derudaf på bagkanten af en pandemi, hvor netop produktionen blev ramt af afstandskrav og hjemsendte medarbejdere.

Ifølge direktøren er corona bare én tråd i en kompleks knude, der bliver svær at redde ud.

- Corona slog til dér, hvor virksomhederne i forvejen var svage. Nu har en masse virksomheder travlt med at rette op og sikre sig mod næste pandemi ved at købe alt muligt, og det presser forsyningskæderne, der i forvejen er i knæ.

Alle brancher ramt
- Det spektakulære er, at det er alle brancher, der er ramt, siger Sø'ren Peters.

- Det er bilindustrien, bryggerier, fødevarevirksomheder, alle mulige. Det presser arbejdskraften, logistikken og transporten, at alle brancher bevæger sig og kæmper om de samme få materialer på de samme fragtruter.

- Automatisering er noget man har talt om i 20 år, men nu ser vi, at det går meget hurtigere med at få skaffet sig de teknologiske løsninger. Både internt på den enkelte fabrik, men også til at binde fabrikker sammen på tværs af lande. Nogle virksomheder har for eksempel indført 3D-headsets, så de kan følge deres produktion i Kina i realtid.

Tidoblet pipeline

- Alt i alt betyder det, at Gain & Co i øjeblikket er lagt ned af henvendelser fra virksomheder, der vil gøre deres fabrikker smartere og ruste sig mod en kommende epidemi, forklarer direktøren.

- Vi har tidoblet vores "pipeline" på to måneder. Det er voldsomt.

- Det er særligt fra udlandet, vi bliver kimet ned. Den gode nyhed er, at de ikke bare køber robotter i vildskab, men konsulterer os først. Der er kommet en bevidsthed om, hvorfor man skal bruge automationen i sin produktion, og at man ikke bare køber den for at have den, slutter Søren Peters.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094