23948sdkhjf

Konkursramte Ohmatex lægges i graven: Tidligere CEO i spidsen for nyt selskab

Så er der ryddet op efter konkursen i Ohmatex. Den tidligere CEO, Jesper Hammer, og to tidligere medarbejdere har sammen med et hold af investorer købt boet. Det fortæller Jesper Hammer til Electronic Supply.

Efter manøvren står det klart, at det er endegyldigt slut for virksomheden Ohmatex, da den nye ejerkreds alene har et fokus, og det er at gøre de nyudviklede sensorcykelbukser under navnet "GRASPOR" til en selvstændig virksomhed og en kommerciel succes.

Konkursen betyder også, at Ohmatex' kontrakt med ESA om udvikling af yderligere beklædning til monitorering af astronauter er revet over. Her skal ESA nu ud og finde en ny samarbejdspartner, fortæller Jesper Hammer.

- Det nye hold og jeg har fokus på GRASPOR, fordi vi mener, at det er den del, der har størst potentiale i forhold til at skabe en ny bæredygtig virksomhed, siger Jesper Hammer.

- Vi har tilbudt at ESA, at de må bruge GRASPOR i rummet. For det vil uden tvivl være interessant for os, hvis Andreas Mogensen fortsat skulle have træningsbukserne med på den lange ekspedition på Den Internationale Rumstation, tilføjer Jesper Hammer.

Om GRASPOR:

  • GRASPOR måler dine musklers ydeevne. Det gør den via avancerede sensorer i et specialdesignet bind der sidder på låret.
  • Oprindeligt er sensorbukserne udviklet til at overvåge astronauter.
  • Fokus i det nye selskab er at udbrede teknologien blandt cykelryttere.

Kilde: GRASPOR

Et brand bliver til en virksomhed

Aftalen, der sender konkursboet og dermed GRASPOR-brandet videre til en ny investorkreds er helt ny. Det nye team var onsdag samlet i nye lokaler på Gunnar Clausens vej i Viby ved Aarhus efter at have ryddet Ohmatex-lokalerne på Skanderborgvej. 

Her var det især lageret af færdigproducerede GRASPOR, der var vigtigt. For det væsentligste for virksomheden lige nu er nemlig at få produktet ud på markedet. Held i uheld, så havde Ohmatex produktionspartner ETK EMS, der producerer sensorsystemet, faktisk en del igangværende produktion, som det nye selskab nu kan overtage.

Derfor har Jesper Hammer en god del produkter at gå til markedet med. Snart skal de på messer i Holland og Belgien og sørge for at få lanceret GRASPOR ordentligt overfor cykelverdenen.

- Lige nu sidder jeg med alt det administrative, der er i at etablere den nye virksomhed. På fredag har vi et møde, hvor vi skal godkende den nye hjemmeside, og så skal vi hurtigst muligt blive klar til at launche produktet, siger Jesper Hammer.

Bag den nye virksomhed står, som sagt, den tidligere Ohmatex-CEO, Jesper Hammer og Jesper Vinkel og Karl-Johan Schmidt, der får titel af henholdsvist salg- og produktchef og lead technical engineer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109