23948sdkhjf

Få styr på din SDG-profil og ram plet på eksport-markederne

Bæredygtighed bærer mange dagsordener i tiden og således også for virksomheder, der aspirerer til at finde vækst på eksportmarkederne.

Og selv som underleverandør til større virksomheders eksport vil man fremover opleve, at der bliver stillet krav til bæredygtighed, gennemsigtighed og dokumentation.

Det fortæller Christina Freddie, der er chefkonsulent for The Trade Councils skræddersyede program; SDG Business Accelerator, der henvender sig til virksomheder, der har produkter eller løsninger, der taler ind i FN's 17 verdensmål.

- Men selvom man har de løsninger eller produkter, så betyder det ikke nødvendigvis, at man er en bæredygtig virksomhed. Har man forholdt sig til, hvilke krav, der ligger på området og kan man dokumentere det?, spørger Christina Freddie.

Om SDG:

  • SDG er en forkortelse af Sustainable Development Goals, der på dansk betyder; Bæredygtige udviklingsmål.

- Det, vi gerne vil hjælpe med, er at få virksomhederne på forkant med krav inden for bæredygtighedsområdet og identificere de relevante globale agendaer som virksomhederne kan "tale ind i", forklarer Christina Freddie. 

SDG Business Accelerator, som er en del af Regeringens handlingsplan for FN’s verdensmål, er målrettet danske SMV'er, der har vækstpotentiale eller ambitioner om vækst inden for sundhed, fødevarer og vand og energi.

- Programmet er sektorfokuseret på de danske styrkepositioner fordi, der ligger så enormt meget potentiale i de virksomheders produkter og løsninger, som kan være med til at adressere og løse globale udfordringer, siger Christina Freddie.

Via The Trade Councils store internationale netværk får den enkelte deltagende virksomhed i SDG Business Acceleratoren tilknyttet en mentor i et lokalt eksportmarked, så man hurtigt kan opbygge viden og netværk, samt sætte gang i bæredygtig eksport.

Den første om SDG Business Accelerator fokuserer på virksomheder, der leverer til sundhedsområdet. Dette program starter i juni. Senere på året er der fokus på energi, mens der i 2023 er et forløb med sigte på henholdsvist vand og fødevarer.

Praktisk om forløbet:

  • SDG Business Acceleratoren løber over tre måneder i juni, august og september 2022
    Man skal beregne at bruge omkring 50 timer per deltagende medarbejder. Forløbet foregår med møder i henholdsvis Jylland og Sjælland, samt online.
  • Der vil være hjemmearbejde i mellem uddannelsesmodulerne.
  • SDG Business Acceleratoren koster 10.000 kroner per deltagende virksomhed.

Kilde: www.sdgbusinessaccelerator.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094