23948sdkhjf

Studiekammerater fik en god idé: Nu vil de udbrede teknologien verden over

Da Andreas Ranch og Villads Sørensen gik på DTU sammen fik de på et iværksætterkursus idéen til det, der i dag er deres virksomhed, Sowa.

Og det der i første omgang blot blev set som et lille projekt, der potentielt kunne udfylde et lille hul i markedet, håber de nu at kunne brede ud.

Det fortæller Villads Sørensen, der i dag er CEO i Sowa, til Electronic Supply.

Skal ikke kræve eksperter

Idéen til Sowa kom, da stifterne godt kunne se, at det var alt for besværligt at sikre god lyd til events som konferencer, messer og workshops.

- Et eller andet sted er det skørt, at det er blevet så let at lave billeder og video, men få personer kan finde ud af at sætte to mikrofoner op til en højttaler til en tale, siger Villads Sørensen.

Det var hér, at de kunne se et potentiale for at gøre det lettere. Og hvad så med bluetooth-højttalere, som der jo findes mange af?

De kunne heller ikke række, for enten var det ikke muligt at koble nok sammen eller så var der for meget forsinkelse på dem.

Derfor begyndte de selv at udvikle teknologien til det, der i dag er Sowa Pro. Her kan man med relativ lethed starte en højttaler, der bliver 'host' og på let vis koble et i princippet ubegrænset antal højttalere til. De kører på batteri, er trådløse og sender lyden mellem højttalerne uden forsinkelse.

Vil udbrede teknologien

Sowa måtte selv udvikle teknologien til sende signaler mellem de potentielt flere hundrede højttalere, fordi bluetooth-teknologien ifølge Villads Sørensen ikke ville være tilstrækkelig grundet dens forsinkelse.

Derfor er højttalerne udviklet med Sowas egen broadcastbaserede teknologi, som kører på en ny modulationsform på 2,4 GHz. Med den teknologi åbner man op for, at der ifølge Villads Sørensen i princippet ikke er nogen øvre grænse for, hvor mange højttalere, der kan kobles på 'host'-enheden, mens forsinkelsen på få brøkdele af sekunder i praksis vil opfattes som ikke-eksisterende.

Teknologien har Villads Sørensen store forhåbninger til. Meget store faktisk.

- Vi håber, at vi kan blive en reel teknologispiller. På sigt vil vi gerne brede teknologien ud, så højttalere kan spille sammen, også selvom de ikke er fra vores brand, siger han.

Han anerkender dog, at der også er en anden stor spiller på det område i form af bluetooth.

- Apple og Samsung har været med til at gøre bluetooth til standarden, der forbinder mobil til højttaler, men linket fra højttaler til højttaler mangler, og det håber vi at kunne levere teknologien til, lyder det fra Villads Sørensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094