23948sdkhjf

Sorte bundlinjetal for tredje år i træk: - Der er ingen grund til at diskutere det så meget. Det er bare at få det gjort

Den fynske hydraulik-virksomhed Hydac har for alvor fået gang i forretningen. I en nyligt offentliggjort årsrapport kommer de ud med knap 7 millioner kroner efter skat, og det er tredje år i træk, at der er sorte tal på bundlinjen.

Da Hydac i 2019 vendte minus til plus, var det blandt andet et produkt af en reducering af medarbejderstaben, lød det dengang på Electronic Supply, og en øget effektivisering af produktionen har også været i højsædet i 2021.

I ledelsesberetningen lyder det, at hovedårsagen især var "en øget effektivitet i organisationen og dermed en reduceret personaleomkostning", hvilket også kan ses på antallet af ansatte, som er faldet fra 51 til 44 fuldtidsbeskæftigede af slagsen.

Der bliver fra ledelsens side ligeledes lagt vægt på, at fremgangen kan tilskrives en række interne tiltag, hvor "unødig kompleksitet italesættes."

Det indebærer blandt andet, at man har decentraliseret ledelsen, så de enkelte medarbejdere får mere beslutningskraft.

- Ledelsesstilen er under forandring, fra centraliseret ledelse til mere decentral tillidsbaseret selvledelse, skriver ledelses i årsrapporten.

Det letter en række arbejdsgange, fortæller administrerende direktør Jens Haugaard til Fyens Stiftstidende.

- Der er langt færre mellemledere og langt mindre planlægningsarbejde, fordi mange beslutninger kan tages her og nu. Der er ingen grund til at diskutere det så meget. Det er bare at få det gjort, siger Jens Haugaard til avisen, hvor han også uddyber, at nye medarbejdere får obligatorisk efteruddannelse i selvledelse.

Som så mange andre er Hydac og Jens Haugaard dog også påvirket af den globale komponentmangel og de lange leveringstider på varer, der gør det svært at tage beslutninger på kort tid. Det kommer til at koste på både top og bund, lyder forudsigelsen.

- Vi forventer, at vareknaphed og krigen i Ukraine vil påvirke salget og indtjeningen negativt i hele 2022. Vi forventer derfor en bruttofortjeneste på 35 millioner kroner og et resultat efter skat på 3 millioner kroner, står der i ledelsesberetningen.

Hydac holder til i Langeskov på Fyn og arbejder med produkter inden for hydraulik, kontrolteknologi, sensorer med mere.

HYDAC A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Primært resultat 9,1 8,0
Bruttofortjeneste 35,5 36,2
Resultat før skat 8,7 7,5
Årets resultat 6,8 5,8
Status balance 108,5 106,0
Egenkapital 94,8 88,1
Antal ansatte 44 51
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094