23948sdkhjf

Storpolitik kan betyde endnu større chipmangel

Efter den amerikanske toppolitiker Nancy Pelosi tidligere på ugen officielt besøgte Taiwan, har Kina spillet med musklerne. Udover at true USA med de mulige konsekvenser ved besøget har de også indledt en række militære øvelser havet omkring Taiwan.

Og gør Kina alvor af de trusler, som de militære øvelser kan indikere, vil det sætte yderligere pres på elektronikproducenter i Danmark og resten verden, idet Taiwan med afstand er verdens største producent af mikrochips.

Det skriver Børsen.

Taiwanske virksomheder står i skrivende stund for 64 procent af verdensmarkedet for produktionen af halvledere, og markedslederen Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) udgør alene over halvdelen af verdens produktion.

Efter Nancy Pelosis besøg i Taiwan står det klart, at yderligere tiltag fra kinesisk side vil kunne føre til endnu større mangler på de eftertragtede mikrochips, fordi en invasion af landet vil føre til lukning af TSMCs produktion.

- Ingen kan kontrollere TSMC med magt. Hvis man bruger militær magt eller foretager en invasion, vil TSMCs fabrikker ikke kunne operere, har TSMCs bestyrelsesformand, Mark Liu, ifølge Børsen sagt til den amerikanske TV-station CNN.

Hvorvidt Kina gør alvor af truslerne er endnu svært at spå om, men ikke desto mindre står det allerede klart, at man fra amerikansk side vil forsøge at komme problemet i møde, idet landets folkevalgte i begyndelsen af ugen vedtog en støttepakke til lokal produktion af mikrochips.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062