23948sdkhjf

Robotfirma sætter rekord i omsætning: Har stor succes med et bestemt produkt

Nordbo Robotics har succes med sin Vis-robotten-det-og-kør software. Firmaet kan ikke følge med alle forespørgslerne

 Nordbo Robotics i Odense er ved at være flyvefærdige, og virksomheden kan give overskud i år. Efter et sløjt salg i coronatiden er salget af virksomhedens robotsoftware oppe i rekordhøjde.

- Vores salg har overgået vores hidtil bedste år allerede nu. Den er fordoblet i forhold til sidste år, fortæller medstifter og CEO Leo Zhou.

Nordbo Robotics sælger mest i Europa, men firmaet er også ved at rulle salget i gang i USA og Asien.

Nordbo Robotics har udviklet en software, Mimic, der gør programmering af robotter enkel. En medarbejder viser robotten en bevægelse ved at føre robotten rundt, for eksempel slibning af et emne, det optager robotten, og så laver robotten akkurat samme bevægelse.

Nordbos produkter vakte interesse forleden, da virksomheden holdt åbent hus. 

Foreløbig fungerer softwaren med Universal Robots, Kuka og Nachi-robotter. Softwaren kan udføre komplekse bevægelser som slibning, polering og afgratning.

Bygger op i USA

Nordbo Robotics har hidtil solgt mest i Skandinavien, Tyskland og Benelux, men firmaet oplever en stigende interesse længere væk fra.

- Vi oplever en stor interesse fra Sydeuropa, og i USA er det helt vildt. Vi kan ikke overkomme at svare på alle de forespørgsler vi får. Jeg tror interessen fra USA hænger sammen med at de hjemtager produktion til USA, og at det er svært at skaffe medarbejdere nok. Vi har et begyndende salg i USA, men vi har ikke ressourcer til at starte en afdeling i USA endnu. Men vi er ved at lave aftaler med partnere, som sælger vores produkter. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

2.767