23948sdkhjf

Kina buldrer frem på robotliste - Danmark fortsætter nedturen

Målt i forhold til antallet af indbyggere har Kina nu flere industrirobotter end USA. Det viser nye tal International Federation of Robotics (IFR).

Kina er verdens hurtigst voksende marked for industrirobotter og i 2021 havde landet 322 industrirobotter per 10.000 medarbejdere. Det er et markant spring fra 246 året før og 187 i 2019. Det betyder også, at Kina er hoppet fra 15. plads i 2019, over en niendeplads i 2020 til nu at være det land, der har femte flest robotter målt i forhold til arbejdsstyrken.

Listen toppes fortsat af Sydkorea efterfulgt at Singapore, Japan og Tyskland.

Til gengæld fortsætter Danmark turen ned ad listen. I 2019 indtog Danmark en flot sjetteplads, og var kun overgået af lande med stor bil- og elektronikproduktion, som traditionelt bruger mange industrirobotter. I 2021 var Danmark dog raslet ned på en 12. plads.

- Robottætheden er en nøgleindikation for indførelse af automation i produktionsindustrien rundt i verden. Det nye gennemsnit for den globale robottæthed i produktionsindustrien steg til 141 robotter per 10.000 medarbejdere – mere end det dobbelte i forhold til for seks år siden. Kinas hurtige vækst viser kraften i deres investeringer hidtil, men de har stadig store muligheder for at automatisere, siger Marina Bill, president for International Federation of Robotics, i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kaotisk 2023-start i elektronikbranchen: Fyringer og konkurser på stribe - og et enkelt lyspunkt
Universal Robots: Ny EU-aftale fremtidssikrer den danske robotindustri
Droneleverancer skal effektivisere havvind
24 job reddet på sønderjysk køleskabsfabrik
Dronevirksomhed er gået konkurs
UV-virksomhed får endnu en hæder
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.093