23948sdkhjf

Fyringer, opkøb og lukning af dansk produktion: Her er årets mest læste artikler - del 1

På mange måder har 2022 været et godt år for elektronikbranchen, efter coronapandemien løb ud i sandet og hverdagen blev mere normal end de foregående par år.

Men samtidigt var det også et år, hvor komponenter og materialer i almindelighed var svære at få til tiden - hvis overhovedet.

2022 har været et år, der har budt på både op- og nedture i den danske elektronikindustri. Electronic Supply har samlet et overblik over de mest læste artikler i året, der er gået.

Her får du nummer 10-6.

Nummer 10: Topchefen stoppede efter to måneder

Tiendepladsen bliver indtaget af ETK EMS, der i løbet af foråret annoncerede, at man havde fundet ny CEO i form af Ulrik Enggaard. Den stilling fandt han sig dog ikke helt tilpas i, og derfor trådte han ned allerede 9. august - blot to måneder efter han var startet i jobbet.

Ulrik Enggaard fortsatte efterfølgende som konsulent i Skanderborg-virksomheden, hvor han fungerede indtil november.

Læs historien her: CEO stopper i ETK efter få måneder

Nummer 9: Printpladeproducent rykkede produktionen til udlandet

– Det er selvfølgelig en svær beslutning, jeg har selv været her i 37 år, så det er ikke bare noget, man gør, men beslutningen har været undervejs et stykke tid, og de seneste måneders udvikling har bekræftet os i, at det er det rigtige valg, fortalte medejer af Horsens-virksomheden Print Production, Søren Christensen, til Electronic Supply i juni, da virksomheden havde besluttet at nedlægge den danske produktion.

Printpladeleverancerne har siden foregået fra en række mangeårige kinesiske samarbejdspartnere. Den danske produktion ophørte 15. juli og medførte, at hovedparten af de 18 ansatte måtte sige farvel til deres job.

Læs historien her: Printpladeproducent lukker den danske produktion

Nummer 8: Fyringer efter sorte bundlinjetal

Hos højttalervirksomheden Dynaudio havde man ellers lige formået at lave første overskud i lang tid, efter de havde kørt med røde bundlinjetal i syv år.

Lykken var dog kort, da virksomheden kort efter blev nødt til at afskedige 66 danske medarbejdere på fabrikken i Skanderborg.

Læs historien her: Højttalerproducent fyrer 66 danske ansatte

Nummer 7: Vestjyder røg på finske hænder

Esbjerg-virksomheden CS Electric blev i september opkøbt af den store finske teknikentreprenør Caverion.

Dermed blev vestjyderne en del af en koncern med 14.000 ansatte.

- Caverions størrelse, internationale tilstedeværelse og kapacitet giver betydelige fordele for en yderligere udvikling af vores forretning sammen, lød det i den forbindelse fra CEO i CS Electric, Søren Mathiasen.

Læs historien her: Vestjysk elektronikvirksomhed opkøbt af finsk milliardforetagende

Nummer 6: Direktøren tjente kassen på frasalg

Sidste år blev den nordjyske softwarevirksomhed Trackunit solgt til det engelske investeringsselskab HG Capital.

I løbet af i år viste det sig, at den tidligere direktør og medejer i Trackunit, Jørgen Raguse havde tjent godt på salget. Ifølge regnskabet fra hans private holdingselskab havde han tjent 242 millioner på "indtægter af andre kapitalandele, værdipapirer og tilgodehavender, der er anlægsaktiver".

Virksomhedens samlede salgspris lå ifølge flere eksperter på cirka 3 milliarder kroner.

Læs historien her: Milliardsalg har indbragt tidligere direktør trecifret milliongevinst

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062