23948sdkhjf

EMS'er fik ny direktør og gik fra røde tal til stort plus: - Jeg bilder mig ind, det har en indflydelse

Efter to år med underskud har den nordjyske EMS'er Necas vendt de røde tal til et bundlinje-plus på mere end 7 millioner kroner.

Ligeledes er bruttofortjenesten vokset fra 9 til 24 millioner kroner, og det hænger sammen med den godt fyldte ordrebog, som CEO Peter Ladefoged i fjor fortalte om til Electronic Supply.

Peter Ladefoged tilskriver blandt andet den nyfundne succes med, at der generelt har været stor efterspørgsel på Necas' ydelser, men han peger også på medarbejderstaben som en afgørende faktor.

Det har krævet en stor indsats fra medarbejderne, for det er ikke en selvfølge at kunne vokse så meget i en serviceforretning. Den tekniske afdeling har gjort et stort stykke arbejde med produktionsmodningen af produkter fra nye kunder, og produktionen har gjort en flot, flot indsats for at få de mange varer produceret og leveret Peter Ladefoged, CEO, Necas

Stort fokus på indkøb

Samtidigt er der også skruet gevaldigt op for bemandingen i indkøbsafdelingen, siden Peter Ladefoged kom til.

I første omgang var det for at imødekomme vanskelighederne på komponentfronten, men de agter at fortsætte i samme spor, hvor de i dag har tre ansat til indkøb i Danmark og dertil en konsulent i Kina, der bistår med samarbejdet med de asiatiske leverandører.

- Det er ikke kun på grund af komponentkrisen, for det er generelt vigtigt for en EMS'er at stå stærkt på indkøbsfronten. Hvis vi er dygtige til at købe ind, kan vi få delene til tiden og ikke mindst få den bedste kvalitet. Den største udgift ved et produkt er materialerne, så derfor kommer vi ikke til at skrue ned på købmandskabet, når komponentkrisen er slut. Tværtimod er det et område, hvor vi vil fortsætte med at opkvalificere, siger Peter Ladefoged.

Kom med nye idéer

Adspurgt til hvorvidt den nye tilgang til indkøb er noget, som Necas først har fået øjnene op for under komponentkrisen, er Peter Ladefoged en smule tøvende, fordi det også har været et punkt, som han har agtet at gøre noget ved, allerede fra han satte sig i direktørstolen.

- Jeg kom ind som ny mand og havde nogle idéer til, hvad der skulle ske, så jeg tror, det er en blanding af det og så den læring, vi har fået fra komponentkrisen, siger Peter Ladefoged.

Han kom til Necas for to år siden og havde allerede da gjort sig tanker om, hvad han ville tage fat på.

- Nogle af mine idéer var bedre end andre. Men der sker noget med kulturen, retningen og ambitionerne i virksomheden. Jeg bilder mig ind, det har en indflydelse, siger Peter Ladefoged.

Stor fejring

Necas kunne for få måneder siden fejre 40-års jubilæum, og for at fejre både den runde fødselsdag og det flotte 2022-resultat holdt de en stor jubilæumsfest på Hotel Hvide Hus i Aalborg.

Det blev en stor en af slagsen, fortæller Peter Ladefoged.

- Det kan de stadig huske på Hvide Hus, siger Peter Ladefoged med et grin.

- Men det trængte vores ansatte også til efter en stærk 2022-spurt, lyder det fra direktøren.

NECAS A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 24,2 9,2
Resultat af primær drift 9,9 -1,1
Resultat før skat 9,5 -1,2
Årets resultat 7,4 -0,9
Balancestatus 55,2 34,2
Egenkapital 21,2 13,8
Antal ansatte 25 19
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aalborgvirksomhed runder 50 år: - Det er aldrig selvskrevet
Virksomheders konkurstal stabiliserer sig efter coronapukkel
Afgørelse: TDC skal droppe kinesisk hardware
Vækstkomet vinder ny storordre: - Vores strategi gør os attraktive
Mikrofonspecialister brager frem på bundlinjen
Microsoft får millionbøde
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125