23948sdkhjf

GPV vokser 3 milliarder på omsætningen og opjusterer efter første halvår

Det er efterhånden ikke noget særsyn, at den jyske EMS'er GPV leverer flotte tal gang på gang, og især efter sidste års fusion med schweiziske Enics er regnskabstallene blot vokset og vokset.

Det gør sig også gældende i første halvår af 2023, for her har GPV omsat for mere end 5 milliarder kroner og dermed mere end fordoblet omsætningstallet i forhold til samme periode i fjor.

Indtjeningen følger med omsætningen, og på driften henter de et EBITDA på 368 millioner kroner - det svarer også næsten til en fordobling.

Tallene fremgår af en splinterny halvårsrapport fra GPVs moderselskab, Schouw & Co.

I en pressemeddelelse fra GPV fortæller CEO Bo Lybæk, at den markant fremgang i høj grad kan kædes sammen med sammenlægningen med Enics og en stor efterspørgsel fra kunder, der arbejder med grøn omstilling, "og det er en vigtig drivkraft i den nuværende positive udvikling."

Han understreger dog, at de endnu ikke er helt i mål med at kunne høste alle frugterne af fusionen.

- Trods de store fremskridt, vi gør, har vi stadig en lang rejse foran os, og vi er langt fra færdige med at integrere virksomhederne og blive bedre sammen. Samtidig med den positive udvikling ser vi dog også tegn på en afmatning og faldende vækstrater. Vi er ikke desto mindre stadig ganske tilfredse med den aktuelle udvikling, lyder det fra Bo Lybæk.

Ny opjustering trods usikkerhed

Udover en vis afmatning i markedet hæfter Bo Lybæk sig ligeledes ved en fortsatte eftervirkninger af pandemien.

- Både omsætning og indtjening udvikler sig tilfredsstillende, men vi kæmper fortsat med effekterne efter coronapandemien, herunder forhøjede priser på komponenter. De høje materialepriser har en positiv indvirkning på omsætningen, men en negativ effekt på bundlinjen. Generelt ser vi dog en bedring i tilgængeligheden af elektronikkomponenter, siger Bo Lybæk videre.

I lyset af det flotte halvår - og trods en forventet mulig afmatning i andet halvår - kan GPV nu igen opjustere forventningerne til regnskabsåret.

Allerede efter første kvartal opjusterede GPV forventningerne, og her tre måneder efter forventer de nu en 2023-omsætning på 9,9-10,3 milliarder kroner - ved årets begyndelse lå forventningen på 8,4-8,8 milliarder kroner.

Ligeledes forventer de en større vækst på indtjeningen end før, så de nu regner med et EBITDA på 650-700 millioner kroner mod tidligere forventet 590-640 millioner kroner.

GPV Group A/S
Regnskabsår 2023 H1 2022 H1
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 5373 2143
EBTIDA 368 188
Resultat før skat 102 117
Resultat 48 85
Balancestatus 7960 3927
Egenkapital 2250 1187
Antal ansatte 8679 4505
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172