23948sdkhjf

Fra 110 interesserede til én køber: Sådan kom nordjysk kæmpesalg i hus

Direktøren fik nøglerne til at sælge Mydefence, og her skulle han sammen med PwC barbere 110 bejlere ned til én

Mydefence er blevet solgt til britiske Bridgepoint, og det medfører en del økonomiske muskler, som skal bidrage til at skalere virksomheden.

Det har CEO Dan Hermansen i indeværende medie fortalt om, hvor blandt andet udvidelse i Nørresundby, produktion i USA og opkøb er på menuen. Men ifølge direktøren Mydefence også ude i en generel øvelse i at blive en større organisation.

- Min rolle kommer overordnet til at være den samme, men min dagligdag er allerede ændret en del. Vi har brugt de seneste måneder på at udvidede ledelsen, så vi får ansvaret fordelt ud på flere hoveder og hænder, siger Dan Hermansen.

For det bliver man nødt til, når der bliver mere at se til, mener han.

- Hvor jeg tidligere sad med salg og forretsudvikling sammen med direktørposten, så har vi fået en chief revenue officer ind til salg, marketing og business development. Det er en stor post, som frigiver tid til mig, som jeg kan bruge til at drive forretning og det strategiske arbejde, siger Dan Hermansen.

Eksterne bestyrelsesmedlemmer

Ikke kun på ledelsesgangene har Mydefence oprustet. For virkeligheden på bestyrelsesmøderne har også ændret sig. Af gode grunde har Bridgepoint indsat folk i bestyrelsen efter opkøbet, men udover det kommer der fire eksterne bestyrelsesmedlemmer ind.

Det har Dan Hermansen ikke været vant til, for førhen har bestyrelsen udelukkende været udgjort af folk med ejerandele i virksomheden.

- De er hyret ind på baggrund af kompetencer og netværk. I forhold til hvor vi har været før, er det jo en luksussituation. At være med til at udvælge bestyrelsesmedlemmer ud fra strategien, og hvor vi gerne vil hen, er en kæmpe opgradering i forhold til, hvordan det har været tidligere, siger Dan Hermansen.

- Men det ligger alt sammen helt naturligt i den plan, der er lagt, hvor vi klargør virksomheden til at være en større international organisation.

Fik nøglerne til salg

I det nye setup kommer Dan Hermansen, der også selv har en mindre ejerandel i Mydefence, til at arbejde tæt sammen med repræsentanter for det nye ejerskab. Det er et samarbejde, han ser frem til. Og han har i høj grad selv været med til at bestemme, hvem der kom ind, fortæller han.

For de hidtidige ejere gav Dan Hermansen sammen med revisionsfirmaet PwC nøglerne til at færdiggøre salget. Herfra startede processen, hvor et utal af købere kom på banen.

- I startede havde vi 110 interesserede købere, som skulle skæres ned til en. 35 gennemgik vi strategien med, og så fandt vi til sidst én køber, siger Dan Hermansen og fortæller, at de løbende var i kontakt med ejerne omkring processen og de juridiske og finansielle dele af handlen.

Dan Hermansen fortæller, at han var glad for at være med i salgsprocessen, for det ville give ham en mulighed for selv at sætte et præg på, hvem der kom ind.

- Hvis det havde været en virksomhed, hvor det ikke gik godt, og man trængte til et generationsskifte, så havde man måske ikke haft interesse i at få den gamle ledelse med videre. Men jeg ville gerne fortsætte, og det er en god solid forretning, og det er sjovt at arbejde med. Så jeg var motiveret for at blive, og heldigvis fik jeg lov til det, siger Dan Hermansen.

Om Mydefence

  • Nordjysk virksomhed stiftet i 2013.
  • Udvikler radiofrekvensdrevne produkter til at opdage og nedkæmpe ubemandede luftsystemer som droner.
  • Havde i 2023 et overskud efter skat på 58 millioner.
  • Solgt til den britiske kapitalfond Bridgepoint i 2024.

Kilde: Mydefence, CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063