23948sdkhjf

Eltraco: Vi kommer fra SMT-markedet og vi bliver i det

Selvom fynske Eltraco er blevet leverandør af automationsløsninger, er der ikke tale om et 'nyt' forretningsområde

SMT-udstyr er kernen i Eltraco Automations forretning, og det vil det også være i fremtiden, forsikrer administrerende direktør for Odense-firmaet, Mikael Merlin Thomsen:

- Vi kommer fra den SMT-markedet, og vi bliver i det. Vores mål er at være stærke på SMT-udstyr, og automation skal ikke skubbe salget af standardudstyr ud, slår han fast med henvisning til firmaets udvidelse ind på netop automationsområdet via opkøbet af den mangeårige underleverandør Flexi Automation.

For det nye område er slet ikke nyt. Eltraco har solgt automationsudstyr siden 2007. Det er bare foregået underleverandøren, der altså nu er blevet en del af firmaet.

- Automation har været en gren af standardudstyret. Nu har vi så købt vores underleverandør, så vi kan komme videre ud i andre brancher, siger Mikael Merlin Thomsen.

Hovedvægt på SMT-udstyret
I dag er omsætningen delt med omkring 60-70 procent fra salg af SMT-udstyr og 30-40 procent fra automation.

Målsætningen er, at den samlede omsætning skal have et løft via vækst i automationsområdet, mens SMT-forretningen bliver på det nuværende niveau.

Automationsområdet får også masser af plads i Eltracos nye hovedkontor i Odense. Ud over administration og SMT-udstyr er der ekstra - og nødvendige - kvadratmeter til egenproduktion af og testcenter for robot- og automationsløsninger.

Investeringer kommer til at koste - måske
Ser man på økonomien har Mikael Merlin Thomsen en klar forventning om, at Eltraco om kort tid præsenterer et 2016-resultat, som overgår overskuddet på 1,7 mio. kr. fra 2015.

- For 2017 håber vi på at kunne lave det samme som i 2016, men det har kostet mange penge med investeringerne (opkøbet af Flexi Automation, red.), så må vi se, om vi når at få nok ordrer igennem automation. Vores ordreintake er i hvert fald meget positiv i automation, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078