23948sdkhjf

Året der gik – masser af opkøb i vinter

Elektronikindustrien mærkede finanskrisen, og det skabte masser af røre i andedammen. Nogle skar ned, mens andre oprustede.
Flere markante spillere i elektronikindustrien benyttede krisen til at gå i offensiven. 2009 var fx ikke mange dage gammelt, før mermaid technology kunne melde, at man havde overtaget Norden Media Solutions AB ( Mermaid technology køber svensk virksomhed ). Et par uger senere var også Teknologisk Institut på opkøb, da man overtog den sidste selvstændige del af Danfysik ( Teknologisk Institut køber Danfysik ), og i februar var også Thrane & Thrane ude med checkhæftet i Sverige ( Thrane & Thrane på opkøb ).

Til gengæld lykkedes det ikke at finde en køber til Motorolas Aalborg-afdeling, der blev sat til salg i slutningen af 2008 ( Motorola opgiver salg af Aalborg-afdeling ). Til gengæld kunne de 250 ansatte konstatere, at der var god efterspørgsel efter deres kompetencer ( Stor interesse for fyrede Motorola-medarbejdere ), og siden er flere nye virksomheder skudt op i Aalborg-området.

Andre steder måtte der dog skæres ned. Martin var hårdt ramt af krisen, og allerede i slutningen af januar sendte man 250 medarbejdere på fordeling ( 250 sendes på fordeling hos Martin ). Et andet sted i det nordjyske, hos Mekoprint i Støvring, var det også nødvendigt med nedskæringer ( Afskedigelser hos Mekoprint ).

Der var også røre i printkort-branchen. GPV var godt i gang med at skære ind til benet, og det betød blandt andet, at man valgte at lukke sin fabrik i Horsens ( GPV lukker fabrik i Horsens ) og sælge en anden fabrik Støvring ( Mekoprint A/S køber GPV Danprint ).

Alt var dog ikke dunkelt. I starten af året kunne flere virksomheder præsentere flotte regnskaber for 2008. Traditionen tro kom DEIF ud med rekordoverskud ( Også høj vækst hos DEIF i 2009 ), hos Styromatic steg overskuddet også kraftigt ( Styromatic fordobler overskuddet ), og hos BB Electronic kunne man melde om et historisk godt resultat og en udvidelse af fabrikken i Horsens ( BB Electronics præsenterer rekordresultat og udvider i Horsens ).

Helt så godt så det ikke ud hos B&O. Krisen ramte hårdt i Struer, og elektronikproducenten kunne melde om et stort halvårsunderskud og massive nedskæringer ( Nyt underskud og afskedigelser hos B&O ).

Vinteren endte også trist, da elektronikindustrien måtte sige farvel til en af branchens helt store kapaciteter. Administrerende direktør for IT-Branchen, Jakob Lyngsø, afgik ved døden i slutningen af marts ( Jakob Lyngsø død, 61 år ).

Electronic Supply fortsætter sit tilbageblik på 2009 i morgen, når det atter bliver forår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094