23948sdkhjf

Konsortium vil sikre nemmere, hurtigere og billigere produktudvikling

Et team bestående af Aalborg Universitet, B&O, DEIF, kk-electronic, Molex Interconnect og Delta har sat sig for at udvikle nye metoder og værktøjer, som kan sikre, at produkternes EMC-egenskaber er på plads i første forsøg.
EMC-design har historisk været en trial-and-error disciplin, dvs. man prøver at konstruere i overensstemmelse med sine tidligere erfaringer, og lader det så komme an på en testmåling – men der er andre muligheder. Fra antenneverdenen kan hentes 3D elektro-magnetiske numeriske metoder, og udviklingen inden for computernes datakraft gør, at det nu er et realistisk mål at prøve kræfter med EMC-verdenen.

En stor del af projektet bygger på en helt ny idé om at bruge nærfeltscanninger af moduler som kilde i 3D elektromagnetiske simuleringer. Det ambitiøse mål er at blive i stand til at kunne simulere sig frem til et nyt produkts EMC-egenskaber uden først at fremstille produktet. For at nå dertil skal der udvikles en avanceret nærfeltscanner, og der skal forskes i elektromagnetiske samt numeriske metoder.

Vil præsentere guidelines
Projektets resultater vil blive formidlet til alle interesserede virksomheder og forskere via åbne workshops, konferencer, faglige artikler i relevante danske fagblade og vha. partnernes mange netværk. Endelig vil der ved projektets afslutning blive udgivet en konkluderende guideline, som kan hjælpe andre, der vil prøve at gå samme vej.

Partnerne lægger mere end 11 mandår i projektet, og samarbejdet forventes at føre til en hurtigere introduktion af nye produkter og en dermed forøget konkurrenceevne. Projektet er støttet af Rådet for Teknologi og Innovation og færdiggøres i 2012.

Det er konsortiets mål løbende at inddrage flere små og mellemstore virksomheder i aktiviteterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172