23948sdkhjf

Scenelys fra Martin Professional vinder DI’s Produktpris

Virksomheden blev i går kåret som vinder af DI’s Produktpris 2010. Vinderproduktet er det første grønne alternativ til traditionelle scenelys.
Vinderproduktet hedder MAC 350 Entour og er det første grønne alternativ til traditionelle scenelys.

Martin Professionals banebrydende produkt er en lysrobot med et optiksystem sammensat af LED’er, der erstatter én gængs kviksølvholdig gaslampe.

Bedre elektronisk styring
LED’erne i lysrobotten giver mulighed for bedre elektronisk styring og energioptimering. Det vil sige, at de kan dæmpes og styres elektronisk fra centralt hold. Tidligere har man dæmpet den enkelte gaslampe fysisk med blade foran lampen.

Den nye teknologi betyder, at lysrobotten bruger langt mindre energi og har længere brændetid end traditionelle lyskilder – samtidig med, at den altså ikke indeholder miljøfarlige stoffer som kviksølv eller andre tungmetaller.

Unikt forskningssamarbejde
- Martin Professional vinder DI’s produktpris, fordi de igennem et unikt forskningssamarbejde med Ålborg Universitet har knækket koden til at fremstille LED-baserede lysprodukter med billedprojekterende optik, der kan bruges ved koncerter, teaterforestillinger og TV-shows, hed det i begrundelsen, da økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen sammen med DI-formand Jesper Møller, overrakte produktprisen på DI’s Erhvervspolitiske Topmøde 2010.

Martin Professional kan samtidig bryste sig af at være de første på markedet med et kommercielt anvendeligt LED-lysprodukt med billedprojekterende optik.

Det betyder, at Mac 350 Entour, udover at være energibesparende, også giver mulighed for at afbillede for eksempel et logo eller et mønster på en overflade.

Det er 16. gang at DI’s Produktpris uddeles. Prisen går til en dansk virksomhed for udviklingen af et fremragende produkt. Udover et diplom består prisen af en glasskulptur af Rikke Bruzelius.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064