23948sdkhjf

Konkurskarantæne truer Hesaligt-stifter

Grønt lys til sag, som kan give tre års karantæne til Lars Nørholt, manden bag det krakkede belysningsselskab Hesalight

Mulig konkurskarantæne til Lars Nørholt, manden bag det hedengangne belysningsselskab Hesalights.

Kurator i konkursboet efter selskabet, Henrik Selchau Poulsen, har fået lov at starte en sag, der ende med tre års karantæne til den tidligere Hesalight-direktør. Det skriver Berlingske Business.

Karantænen kan med avisen ord gives, hvis den anklagede har drevet groft uforsvarlig forretningsførelse og dermed anses for uegnet til at lede en erhvervsvirksomhed.

Ifølge Børsen har kurator ikke for nuværende vurderet, at bestyrelsesmedlemmerne Lars Jørgensen, Martin Kent Nielsen og Niels Mikkelsen bør rammes af konkurskarantæne. Avisen refererer kuratorens redegørelse hvor det fremgår, at de tre ikke har “foretaget aktive handlinger til skade for Hesalight, men derimod navnlig har forsømt deres forpligtelser efter selskabsloven.”

Mangelfuld bogføring, ulovlige lån og afvist regnskab
I tilfældet Hesalight er anklagerne mange.

Ifølge Berlingske omfatter kurators anklager blandt andet, at Lars Nørholt har tager ulovlige aktionærlån i firmaet på 38,7 mio. kr. sammen med sin hustru, mangelfuld bogføring så »stort set alle bilag var fjernet fra virksomheden og fundet af bagmandspoliet på parrets privatadresse«.

I sin tid kom det da også frem, at politianmeldelsen imod Hesalight ifølge Erhvervsstyrelsen skyldes en begrundet mistanke om alvorlige overtrædelser af lovgivningen

Regnskabsloven blev heller ikke overholdt til punkt og prikke. Erhvervsstyrelsen afviste i første omgang belysningsselskabets årsrapport for perioden 1. juli – 31. december 2014 og truede med at opløse selskabet. Da det korrigerede regnskab kom frem, var overskuddet blandt andet reduceret til en tiendedel.

Skifteretten i Roskilde har tidligere krævet 12 mio. kr. tilbagebetalt fra Lars Nørholt. Pengene var del af en bonus på det dobbelte, som var i hans kontrakt dateret til 2012. Retten gav dog kurator medhold i, at kontrakten skal tilsidesættes, da kontrakten ifølge retten ikke er fra 2012 men udarbejdet langt senere.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.657