23948sdkhjf

Fleksible medarbejdere holder produktion i Danmark

Hvis teknologitunge virksomheder skal bevare produktionen i Danmark, er det afgørende, at virksomhederne har adgang til fleksible og kvalificerede medarbejdere. Det viser en ny rundspørge blandt Dansk Metals tillidsrepræsentanter.

Mange danske industrivirksomheder er specialiseret i produktion af såkaldte upmarket produkter, som sælges 15 procent dyrere end prisen for samme produkt produceret i andre landre.

Når danske virksomheder ikke konkurrerer direkte på pris, bliver leveringstid et mere afgørende konkurrenceparameter.

Det stiller krav til medarbejderne i form af kompetencer til at løse komplekse opgaver og fleksibilitet i forhold til tilrettelæggelse af arbejdstiden.

Det kan Dansk Metals tillidsrepræsentanter i industrien genkende.

I en rundspørge vurderer henholdsvis 60 procent og 54 procent, at fleksible medarbejdere og adgang til kvalificeret arbejdskraft er afgørende for, at deres virksomhed bevarer produktionen i Danmark.

- Den veluddannede og fleksible arbejdsstyrke er en helt afgørende faktor i de danske industrivirksomheders konkurrenceevne. Derfor skal den position udbygges og styrkes, siger Thomas Søby, cheføkonom i Dansk Metal. 

Teknologitunge virksomheder er i særlig grad afhængige af kvalificeret arbejdskraft og fleksible medarbejdere.

Hele 70 procent af tillidsrepræsentanterne på virksomheder, der i høj grad arbejder med at implementere ny teknologi, vurderer, at kvalificeret arbejdskraft og fleksible medarbejdere er et afgørende elementer for, at deres produktion bevares i Danmark. 

Virksomheder, der det seneste år har haft fremgang i beskæftigelsen, arbejder i højere grad end andre med at implementere ny teknologi.

- Det er vigtigt at de teknologiske udvikling fortsætter i de danske virksomheder, men den udvikling skal gå hånd i hånd med en uddannelsesindsats, der sikrer at virksomhederne hele tiden har medarbejdere, der kan håndtere den nye teknologi, siger Thomas Søby. 

Teknologien gør det dog ikke alene.

Virksomhederne er afhængige af, at medarbejderne har den fornødne efteruddannelse, der sikrer, at de er i stand til at arbejde med den nye teknologi, så produktionen kan holdes i gang – ofte i døgndrift.

Hvis virksomheden ikke har adgang til disse kompetencer, vil virksomhederne i værste fald se sig nødsaget til at flytte produktionen ud af landet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109