23948sdkhjf

Danskerne tager godt imod industrielle robotter

Danmark har tre gange flere industrielle robotter end verdensgennemsnittet. Vi har 211 robotter pr. 10.000 arbejdere, hvor gennemsnittet internationalt ligger på 74. Det viser nye tal fra International Federation of Robotics.

Den type robotteknologi passer fint ind i den danske mentalitet, mener administrerende direktør i Optoforce, der som leverer sensorer til de såkaldte cobots.

Danskerne har taget godt imod robotter. I er generelt åbne overfor ny teknologi og fanger hurtigt, at robotter kan klare de kedelige opgaver, som I ikke selv gider. I er ikke vant til at gentage de samme aktiviteter hele dagen. I vil mere end det og det tror jeg er en vigtigt grund til, at Danmark er så langt fremme indenfor automation. Mit gæt er, at Danmark fremover vil bevæge sig endnu højere op ad ranglisten for robotudbredelse, siger Ákos Dömötör.

Han bakkes op af Frank Damkjær, salgschef i Pehama Productions, der konstruerer avanceret produktionsudstyr og robotløsninger, er enig. Han siger:

Den helt store årsag til, at et lille land som Danmark nu befinder sig i verdenseliten i robotudbredelse, er fremkomsten af cobots. Før cobots blev opfundet af Universal Robots, fandtes der reelt ikke robotter, der var brugervenlige eller billige nok til, at små og mellemstore virksomheder kan bruge dem. Nu kan de rykke med automatisering. Vi har kun set toppen af isbjerget, siger han.

Ligesom hos den store frontløber på området, Universal Robots, er væksten nærmest eksploderet hos cobot-virksomhederne OptoForce og On Robot. Begge firmaer har mere end doblet deres antal ansatte over 12 måneder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203