23948sdkhjf

Intel-fyrede ventes snart i job igen

Ingeniørerne som mister jobbet, når Intel lukker i Aalborg og fyrer 200 medarbejdere, kommer sandsynligvis ikke til at gå ledig længe. Det kan sågar være godt for andre selskaber

- Medarbejderne ved Intel er af den slags, som virksomhederne skriger efter. 

Sådan siger Tonny Thorup, erhvervschef ved BusinessAalborg, til TV2 Nord om de godt 200 ansatte som mister jobbet når Intel forlader Aalborg. 

Tirsdag kom det frem, at chipproducentgiganten Intel lukker sin afdeling i det nordjyske ved udgangen af 2018 for at flytte opgaver og job andre steder hen i verden. 

Lukningen som forsvandt

En nedlukning af Intels afdeling i Aalborg var også på tal for to år siden. I 2016 meddelte giganten, at man ville lukke den nordjyske afdeling, hvilket ville have berørt 250 medarbejdere.

Dengang vendte selskabet dog rundt på en tallerken efter en måned og holdt fast i Aalborg-afdelingen.

Business Aalborg har meldt sig på banen med assistance til at få de berørte i job. Det kan ifølge TV2 Nords oplysninger blive ved at koble fyrede Intel-medarbejdere med nye arbejdsgivere via Facebook-grupper. Fremgangsmåden blev også brugt, at den engelske forsvarsproducent BAE Systems lukkede sine aktiviteter i Nørresundby og fyrede omkring 160. 

IDA: Berørte har gode kort på hånden
Fra Ingeniørforeningen, IDA utrykker man ærgelse over Intels lukningsplaner. 

Formanden for de Ansattes Råd i IDA Juliane Marie Neiiendam, understreger at forenigen endnu ikke modtaget en officiel henvendelse fra Intel om lukningen.

Hun vurderer dog, at de berørte vil have gode kort på hånden, når de skal finde et nyt job, da ledigheden

- Det er heldigvis ikke tit, at vi oplever, at store virksomheder lukker ned i Danmark, og det er naturligvis ikke en god nyhed for de ansatte. Men heldigvis er der stor efterspørgsel efter it-ingeniører, og der er flaskehalsproblemer i næsten alle regioner, siger Juliane Marie Neiiendam i en meddelelse fra IDA.

Godt for andre selskaber
Efterspørgslen på it-ingeniører er ifølge IDA så stor, at Intels er beslutning derfor kan være godt nyt for andre it-selskaber.

- Der er i forvejen gode jobmuligheder for it-ingeniører i Nordjylland og i resten landet, og derfor vil de vågne hr-chefer med stor sandsynlighed allerede være på vej ud af startboksene. Ledigheden it- og elektronikingeniører er ekstremt lav i Nordjylland, og derfor er de en eftertragtet gruppe, siger Juliane Marie Neiiendam

Ifølge Beregninger IDA har lavet for den teknologiske alliance Engineer the future er manglen på ingeniører naturvidenskabelige kandidater og it-professionelle i dag en stor udfordring for virksomhederne, og umiddelbart fortsætter den et pænt stykke frem i tiden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094