23948sdkhjf

Dansk health care start up nomineret som fremtidig Unicorn

Det danske health care start up Radiobotics er blandt de 20 europæiske nominerede til Future Unicorn Award 2021. Unicorn er en betegnelse for en virksomhed, der spås at have potentialet til at opnå en markedsværdi på over en milliard dollars.

Startup-virksomheden Radiobotics har udviklet en computeralgoritme, der er trænet til automatisk genkendelse af slidgigt i knæled på røntgenbilleder.

Håbet er, at teknologien kan automatisere dele af diagnosticeringen og levere input til sundhedspersonalet, som de kan træffe beslutninger på i jagten mod at konstatere slidgigt hos patienter.

Her er listen over de nominerede til Future Unicorn Award 2021:

Art-FI, Frankrig
BETTER, Slovenien
CanopyLAB, Danmark
DefinedCrowd, Portugal
Exeger, Sverige
FintechOS, Rumænien
Garrison, Storbritannien
Inmatica, Italien
Interact Medical Technologies, Tyrkiet
IS Wireless, Polen
Ocean Sun, Norge
Oncomfort, Belgien
Oncompass Medicine, Ungarn
Ondato, Litauen
Qarnot Computing, Frankrig
Radiobotics, Danmark
Servvis, Tyrkiet
SwiftComply, Irland
Valuer.ai, Danmark
Veriff, Estland

Alene i Danmark bliver der taget godt 1,4 millioner røntgenbilleder om året, og det tal ventes at stige. Samtidig er der mangel på radiologer, der kan aflæse røntgenbilleder. Det kan betyde lange ventetider for patienten. Med Radiobotics algoritmer kan patienter nu få svar på røntgenbilleder langt hurtigere.

Prisen uddeles af den internationale brancheorganisation DIGITALEUROPE, der repræsenter over 35.000 virksomheder rundt i Europa gennem samarbejder med nationale brancheorganisationer.

Formålet med kåringen er at hædre de SMV’er, som har størst potentiale til at blive fremtidens europæiske unicorns. Og kigger man tilbage i tid, har vinderne af prisen de to foregående år faktisk været danske – nemlig open source CMS-platformen Umbraco i 2019 og Healt tech-virksomheden Corti i 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078