23948sdkhjf

5,5 millioner til intelligent elektronik i danske produkter

Med en støtte på 5,5 mio. kr. vil Industriens Fond styrke danske virksomheders evne til at skabe nye teknologiske løsninger med embedded systemer.
Prevas er sammen med 10 andre danske virksomheder, DI ITEK og to universiteter, AAU og DTU, gået sammen om projektet ITOS (Industriel Teknologi og Software), der skal hjælpe virksomheder med at få endnu mere intelligente indlejrede systemer i deres produkter. Det skriver elektronikbranchen.dk.

Formålet med projektet er at styrke danske virksomheders evne til at skabe nye teknologiske løsninger med embedded systemer.

- Vi skal styrke os på embedded systemer, fordi det indgår i udviklingen af avanceret elektronik, som du finder i alt lige fra høreapparater til vindmøller. Embedded systemer vedrører stort set alle brancher og produktområder og har stor betydning for produktinnovationen og dermed værditilvæksten, siger teknisk direktør i Prevas, Rune Domsten, til elektronikbranchen.dk. Han er desuden formand for DI ITEKs elektronik-udvalg og for styregruppen for ITOS.

Søsætter en række aktiviteter
- Vi ønsker, at danske ingeniører og udviklere bliver i stand til at levere de produkter og den teknologi, der skal til i fremtiden, og derfor har vi sammen med Industriens Fond gennem ITOS sat en række aktiviteter i gang, som skal styrke vores branche, forklarer Rune Domsten over for elektronikbranchen.dk.

En af de aktiviteter er et Danmarksmesterskab i udvikling af indlejrede systemer. Her skal studerende kæmpe om titlen som Danmarks bedste udviklingsteam. Desuden skal der uddeles en Embedded Award til årets bedste eksamensprojekt i embedded systemer.

Derudover vil ITOS gennemføre en række seminarer og masterclasses for danske virksomheder, som skal løfte kompetencerne hos dem, som skal drive udviklingen.

Endelig vil ITOS danne ramme for fire nye industriprojekter, der udvikles i samarbejde med universiteterne. Samarbejdet skal munde ud i et samlet framework for embedded systemer – med konkrete værktøjer, anbefalinger og best practices. Det skriver elektronikbranchen.dk.

Ud over Prevas deltager også Brüel & Kjær Sound & Vibration, Danfoss, Data Respons, Grundfos, GN Resound, Man Turbo og Diesel, Mjølner Informatics, Terma, Triax, Vestas, samt DI ITEK, Aalborg Universitet og Danmarks Tekniske Universitet i projektet, der har en projektløbetid på fire år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094