23948sdkhjf

Deif har frasolgt datterselskab til kinesere: - Det voksede ud af hænderne på os

- Vi begyndte at synes, det var for stort.

Ordene kommer fra CEO i Deif, Christian Nielsen, og han taler om virksomhedens vindforretning, som de tidligere på året frasolgte til den kinesiske vindgigant Goldwind.

Deif har blandt andet været kendt for at udvikle styringssystemer til vindmøllesektoren, men ifølge Christian Nielsen ligger kerneforretningen som udgangspunkt i marinesektoren og andre dele af energisektoren, hvor virksomheden understøtter energioptimering og konvertering til grønne teknologier.

- Gennem mange år har vi haft et datterselskab i Kina, som udelukkende arbejdede med store kinesiske vindmølleproducenter og de største ejere i Kina, og en af de store spillere her var Goldwind.

Og så er vi tilbage ved, at vindmarkedet og de store kunder blev for svært at gabe over.

- Vores teknologi var i de nyeste vindmøller hos de største, men det voksede ud af hænderne på os, lyder det fra Christian Nielsen, der altså var med til at sælge den kinesiske vindforretning til Goldwind i en handel, der ifølge årsrapporten indbragte godt 37 millioner kroner.

Andre typer kunder

Som tidligere beskrevet vokser Deif fortsat flot på det, som Christian Nielsen kalder basisforretningen - altså den del, der ikke har noget at gøre med frasalget af vindforretningen i Kina.

Men det er nogle andre typer kunder, de primært retter sig mod. Nogle mindre af slagsen.

- Vi har tusindvis af kunder verden over, men det er væsentligt mindre kunder, der måske omsætter for en halv million. Kendetegnet ved dem er, at de køber mindre ad gangen og køber hver måned. Men grundlaget er de samme komponenter, siger Christian Nielsen.

Det er således primært størrelsen på de virksomheder, de handler med, der er forskellen.

- De kan det samme, men de mindre kunder er mere taknemmelige og sætter pris på den support og service, vi tilbyder, siger Christian Nielsen, der dog også understreger, at mange store kunder har været ganske samarbejdsvillige.

- Men det her betyder, at vi ikke i samme grad er afhængige af store ordrer fra de store kunder, lyder det fra Christian Nielsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157