23948sdkhjf

Ubåds-sag bremser raket-test

’Tvivlsomt’ om Raket-Madsens Rumlaboratorium får afprøvet raketterne Flight Alpha og Flight Bravo i år

Raket-Madsens Rumlaboratorium, RML, sætter den planlagte test af to raketter på vågeblus. Det fortæller flight director ved RML, Christoffer Meyer, til Ingeniøren.

Det sker i kølvandet på den spektakulære sag om Peter Madsen - også kaldet Raket-Madsen – den forulykkede ubåd ’UC3 Nautilus’ og den forsvundne svenske journalist Kim Wall.

Raket-Madsen, UC3 Nautilus og den forsvundne journalist 

Raket-Madsen er fængslet for uagtsomt manddrab

Forsvundet ubåd er sunket

Raket-Madsen og hans ubåd er forsvundet

Raketterne Flight Alpha og Flight Bravo skulle ellers testes på et område ud for Nexø senere på måneden eller i september. Christoffer Meyer kalder det realistisk med en test i foråret 2018.

Læs mere: Raket-nørder vil løse konflikt

Udsættelsen hænger både sammen med hele sagen omkring Peter Madsen og det forhold, at RML ikke længere kan bruge ubåden ’UC3 Nautilus’ som kommandocentral ved testen og til at slæbe opsendelsesplatformen.

Læs mere: Danske raketbyggere overbooker samme dag til opsendelse

Ifølge Christoffer Meyer rejser sagen også større spørgsmål:

- Men jeg synes også fundamentalt, at vi må spørge os selv: Vil vi lave en launch uden Peter Madsen? Det er hans projekt, og han har været inde over hele tiden. Jeg vil ikke på nuværende tidspunkt sige, at vi lægger Raket-Madsens Rumlaboratorium ned, uanset hvad der sker. Men det er klart, at Peter Madsen jo er primus motor i projektet, siger han til Ingeniøren.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078