23948sdkhjf

Produktnyhed: ES 861 Z-Wave 0-100 % trådløs drejeknap

ES 861 er en trådløs batteridrevet indstillingsknap. Når knappen drejes sender den en værdi som funktion af indstillingen. ES 861 er konstrueret til montage i lavenergi installationssystemer, som er baseret på Z-Wave.
Z-Wave er en standard, der samler kommunikation mellem elektroniske enheder, så man kan opnå et optimalt system til kontrol af komfort og energiforbrug i bygninger med intelligente installationer. Z-Wave er baseret på en central styreenhed, der har den overordnede kontrol med funktionen. Når knappen på ES 861 betjenes, sender den et signal til centralen, som giver besked videre til den enhed, der skal justeres.

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsesmulighederne. Men her er listet nogle af de mest oplagte:

Indstilling af ventilationsindblæsning 0-100 %
Indstilling af ventilationsudsugning
Indstilling af begrænsning af maksimumydelse
Styring af lys 0-100 %
Overstyring af automatisk reguleret lys
Indstilling af temperatursetpunkt eller andre setpunkter

ES 861 kan fx anvendes som temperatursetpunkt, hvis man trykker en skala på forpladen og værdien omsættes i centralen.

Z-Wave har normal rækkevidde på omkring 30 m, men med flere enheder sammen vil Z-Wave anvende en indbygget “repeater funktion”, hvis egenskab medvirker til stor driftsikkerhed. ES 861 sender kun informationer ved ændringer i knappens indstilling og har derved et meget lavt strømforbrug. Ved lavt batteriniveau giver ES 861 besked til centralen, så brugeren kan udskifte batteri.

Føleren er under godkendelse til senere certificering hos Zensys, der godkender alle produkter med Z-Wave integreret. Føleren kan dog allerede nu leveres i en ikke-certificeret udgave. ES 861 kan leveres med eget logo og skala trykt på boksen.

Kilde: LS Control - http://www.lscontrol.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078