23948sdkhjf

Produktnyhed: Eksplosionssikker køling i zone II

Rittal tilbyder til eksplosionsfarlige anvendelsesområder inden for den olie- og gastransporterende industri nye Ex-overtryksskabe med integrerede skabskøleenheder. Dermed kan ikke-eksplosionssikret udstyr monteres sikkert og køles effektivt i zone II (gas).
Gaseksplosioner er ekstremt farlige. Især anlæg og udstyr, der anvendes i zone II (gas), kræver særlig opmærksomhed. Her kan en farlig eksplosiv atmosfære, en blanding af luft og brændbare gasser, dampe og tåger, hurtigt opstå. Eksplosionsfarligt udstyr – for eksempel i den olie- og gastransporterende industri – skal derfor indkapsles i specielle Ex-skabe. Hvis det pågældende udstyr tilmed skal køles sikkert og effektivt på grund af høj tabseffekt samt høje eksterne temperaturer, stilles der særligt store krav til den tekniske løsning. Rittal præsenterer til dette formål en nyskabelse. Til eksplosionsfarlige anvendelsesområder i zone II (gas) tilbyder virksomheden nu nye Ex-overtryksskabe med integrerede skabskøleenheder.

Innovationen består af en skabskombination fra serie TS 8 i dimensionerne 1200 (800+400) x 2000 x 800 mm (BHD). Dermed kan de tilsvarende elektriske komponenter indbygges i den 800 mm brede skabsdel. Det andet 400 mm brede skabsområde, som er adskilt med en modificeret skilleplade, giver plads til køleudstyret. Af hensyn til en fleksibel og alsidig indretning kan skabene udstyres med montageplader, 19" profiler samt systemchassis.

Skabet er dimensioneret til et driftstryk på 1,5 til 2,0 mbar og et skylletryk på 25 mbar efter normerne DIN EN 60079-0 og DIN EN 60079-2. Derved opstår der i skabets indre en Ex-fri zone. Ikke-eksplosionssikret udstyr bliver dermed sikkert beskyttet.

Hvad klimateknikken angår, består den konstruktive udfordring i at arrangere det udvendige luftkredsløb med alle dets kølekredsløbskomponenter på en sådan måde, at man stadig opnår en effektiv køleeffekt, men bevarer eksplosionssikringen for zone II (gas). Her sikrer Rittal en køleeffekt på op til 3,0 kW (L35/L35) takket være et kølekoncept, der er specielt udviklet til Ex-området.

Overtryksskabet fås i lakeret stålplade eller rustfrit stål og kan også udstyres med beskyttelsestag mod regn og direkte sol, hvis det skal opstilles udendørs. Eksplosionssikringen af udstyr er garanteret for omgivende temperaturer fra -20 til +40 grader C.

Skabskombinationen er forberedt til brug i Ex-kategori II 3G og leveres således som forberedt tomt skab. Tilsvarende løsninger til Ex-kategorierne II 3D og zone 22 er pt. under forberedelse.

Ex-beskyttelse af højteknologiske overvågningssystemer
Ud over talrige andre Ex-specialskabe fra Rittal anvendes de nye Ex-overtryksskabe aktuelt inden for olie- og gastransportindustrien i Nordafrika under ekstreme temperaturforhold. Tilsvarende forstærkerenheder til højteknologiske overvågningssystemer er indbygget i overtryksskabene. For også at sikre høj tilgængelighed til koncentratorerne, ud over Ex-sikringen, skal skabene afkøles med op til 2 kW køleeffekt. Derved sikres en permanent ydedygtighed og optimal transmission for kamerasystemerne.

Kilde: Rittal - http://www.rittal.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063