23948sdkhjf

Axcon starter erfagruppe for agil produktudvikling

Ny erfagruppe skal give projektledere og udviklingschefer mulighed for at udveksle erfaringer i at optimere den integrerede produktudvikling.
Danske elektronikudviklere har stor interesse i at benytte agile metoder i integreret produktudvikling. Det var tilbagemeldingen på et nyligt gå-hjem-møde, som udviklingshuset Axcon afholdt i København.

Scrum, kanban og andre agile metoder nyder stor popularitet hos softwareudviklere, men er nye for mange hardware-ingeniører. Derfor tager Axcon nu initiativ til en erfagruppe, hvor man kan udveksle praktiske erfaringer.

- Vi starter en erfagruppe, fordi flere projektledere og udviklingschefer efterspørger det. Som konsulenter kender vi elektronikbranchen på tværs, så vi kan hurtigt etablere de kontakter, der skal til. Og det passer fint med vores ønsker om udvikling af egne projektmetoder, forklarer Rolf V. Østergaard, som er direktør for Axcon.

Fordel når elektronik, mekanik og software udvikles parallelt
Agile metoder udspringer af ønsket om en mere realistisk styring af projekter, hvor ændringer i krav og behov gennem projektet er en forventning snarere end en overraskelse. I stedet for meget omhyggelige kravspecifikationer flyttes fokus mod at få tidligt feedback. Så kan projektets opgave løses så hurtigt og effektivt som muligt.

Større it- og softwareprojekter er oplagte kandidater til agile metoder, og i den verden er brugen meget udbredt. Ved integreret produktudvikling foregår elektronikudvikling parallelt med udvikling af indlejret software og mekanisk design. Det betyder større behov for koordinering mellem faggrupperne og i forhold til underleverandørers leverancer. Det påvirker, hvordan metoderne anvendes optimalt og er et af de felter, hvor projektdriverne med fordel kan udnytte hinandens erfaringer.

Stadig mulighed for at deltage
Erfagruppen har allerede inden start et antal interesserede deltagere fra virksomheder i hovedstandsregionen, men af hensyn til dynamikken og kontinuiteten søges gruppen øget til 10-12 virksomheder.

Interesserede projektledere og udviklingschefer kan henvende sig til Axcon og høre mere om de praktiske detaljer. Det første møde i erfagruppen er fastsat til torsdag 12. november kl. 14.00 i Lyngby på Scion DTU.

Kilde: Axcon - http://www.axcon.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079