23948sdkhjf

Industriproduktionen kom flot fra start i 2012

2011 sluttede med pæn stigning i industriens produktion – og væksten er fortsat med en stigning på 1,8 procent i januar, viser tal fra Danmarks Statistik.
Dagens nye tal fra Danmarks Statistik viser en yderligere stigning i industriproduktionen fra december til januar på 1,8 pct., når der korrigeres for sæsonudsving.

Det er godt nyt for dansk økonomi, for ganske vist fylder selve industrien ikke så meget i det økonomiske landskab som tidligere. Men sektoren har altså alligevel stor betydning andre steder i erhvervslivets værdikæde – fx i engroshandel og transportsektoren, påpeger cheføkonom i Dansk Erhverv, Bo Sandberg:

- Dagens tal giver et lille kortsigtet skub i positiv retning for vækst og beskæftigelse, siger han.

Til gengæld faldt ordreindgangen – helt præcist med 5,3 procent. Ifølge Dansk Erhverv bør udviklingen i industriens ordrebeholdning dog altid tolkes med visse forbehold. Det er typisk en meget svingende indikator, der kan være påvirket af enkelte store ordrer – eller mangel på samme.

Kobling til bedring i privatforbruget
- Fremgangen i industriproduktionen er især koncentreret om investeringsgodeindustrien, der bl.a. rummer vindmøller. Men hvis vi ser på tallene for de seneste tre måneder, er der også et meget håndgribeligt vidnesbyrd om, at privatforbruget er ved at røre lidt på sig, idet produktionen af både varige og ikke-varige forbrugsgoder steg i perioden november-januar set i forhold til de foregående tre måneder.

- På bundlinjen er dagens industrital positivt nyt og bidrager yderligere til den forårsstemning, der er ved at sprede sig i den private sektor med øget privatforbrug, stigende eksport, faldende ledighed og lidt færre konkurser, slutter Bo Sandberg.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094