23948sdkhjf

Stifter arbejder i kulissen for at redde stumperne af konkursramte Ohmatex

Værdifuld viden og erfaring skal ikke bare gå tabt, hvis det står til 60-årige Christian Dalsgaard, der i 2004 stiftede Ohmatex. 

Nu forsøger han at stable en redningsaktion på benene for sensor-virksomheden, der indgav konkursbegæring sidste fredag.

Det bekræfter han over for Electronic Supply.

- Jeg har været i kontakt med kurator og arbejder på at afdække muligheden for at samle virksomheden op i en ny konstellation, siger Christian Dalsgaard.

Ohmatex så som nævnt dagens lys i 2004 i Aarhus med ingeniør og datalog Christian Dalsgaard bag roret. 

Kerneforretningen var den på daværende tidspunkt spæde teknologi med sensorer og elektroniske kredsløb i beklædning.

Da ingeniørvirksomheden havde sin bedste periode var der knap 20 medarbejdere, og man leverede blandt andet særlig specialudviklet elektronisk beklædning med sensorer, der målte ESA-astronauternes fysiske tilstand i realtid på den internationale rumstation.

I de senere år har Ohmatex udviklet brandet Graspor, der er en måleenhed og et digitalt træningsredskab, som eksempelvis cykelryttere kan bruge til at måle og skabe data om deres fysiske fremskridt under træning. 

- Jeg føler et moralsk ansvar for at sondere mulighederne for at samle stumperne op. Både produktet Graspor og teknologien, som Ohmatex har arbejdet med er unik og lyset bør ikke slukkes før alle muligheder er afprøvet, siger Christian Dalsgaard.

Min lille lottokupon

I 2019 afleverede Christian Dalsgaard sin titel af CTO og forlod helt driften af selskabet. Siden 2014 og i den mellemliggende periode var en række andre investorer kommet med ind i satsningen på elektronisk beklædning. Et marked, der er ganske få spillere på. 

Christian Dalsgaard og bestyrelsen mente, at Ohmatex var bedre tjent med at få andre end ham selv til at udføre en ny strategisk vækstplan.

På daværende tidspunkt ejede han 20 procent af virksomheden, men ejerandelen er siden udvandet en del efter en række større aktionærlån til Ohmatex.

I mandags, da Skifteretten i Aarhus tog Ohmatex under konkursbehandling, ejede han 11 procent af virksomheden og står dermed til at tabe millioner i lighed med en række andre private investorer.

- Jeg har ikke været en del af driften og var repræsenteret i virksomheden via et bestyrelsesmedlem, som jeg havde udvalgt, siger Christian Dalsgaard.

Han har siden helliget sin tid til andre projekter.

- Men min ejerandel var jo min lille lottokupon, for jeg troede jo på, at Ohmatex med tiden kunne blive til noget rigtig stort. Og jeg tror stadig på, at der er gode muligheder for, at teknologien kan blive en god forretning, siger Christian Dalsgaard.

Ohmatex administrerende direktør, Jesper Hammer, har forklaret over for Electronic Supply, at coronakrisen i 2020 og 2021 fik en stor del af kunderne til at sætte udviklingsprojekter på pause. Og da der heller ikke blev sat gang i nye projekter, så var der ikke ret meget at udfakturere for.

Således var pengestrømmen ind i virksomheden forsvundet, og i januar var kassen tom, og Ohmatex kunne ikke udbetale løn til medarbejderne 1.februar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078